Potrošač (navedeno vrijedi isključivo za fizičke osobe koje kupuju robu za namjene izvan svoje privredne djelatnosti) ima pravo u roku od 14 dana od preuzimanja artikla obavijestiti poduzeće putem webshop@mall4.me da odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga svoje odluke. Rok počinje teći dan nakon datuma preuzimanja artikla. Jedini trošak koji tereti potrošača u vezi s odustajanjem od ugovora je trošak povrata artikla. Artikle je potrebno vratiti prodavaču najkasnije u roku od 30 dana od predanog zahtjeva za odustajanje od ugovora (kupnje).

Artikle pošaljite na adresu: 

Puškarićeva 92A,
10 250 Zagreb

Povrat artikala po pošti
  • Kad vraćate artikle, priložite obrazac za odustajanje od ugovora i kopiju računa.
  • Adresa za povrat artikla je: Puškarićeva 92A, 10 250 Zagreb PAKETI S OTKUPNINOM NEĆE BITI PREUZETI.
  • U slučaju povrata artikla, kupac je dužan obratiti se prodavaču putem webshop@mall4.me u zakonski predviđenom roku.
  • Preporučujemo da artikle primjereno pripremite za transport (pritom možete koristiti originalnu MALL4.ME ambalažu, odnosno drugu prikladno sigurnu ambalažu).

Često postavljana pitanja

Kada mogu iskoristiti pravo povrata artikla u roku od 14 dana?

Mogućnost odustajanja od ugovora namijenjena je otvaranju artikala i pregledu. Ako vam artikl ne odgovara ili su vaša očekivanja drugačija, možete odustati od kupnje. Ove preporuke nisu valjane ako je artikl kod kupnje u kvaru ili ne radi. U tom je slučaju riječ o uvažavanju materijalnog nedostatka ili jamstva.

Pravo na povrat kupovne cijene, jamstva, materijalnih nedostataka ili nepropisno pruženih usluga detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Moram li navesti razlog za odustajanje od ugovora u roku od 14 dana?
Ne, prilikom odustajanja od ugovora u roku od 14 dana ne morate navesti razlog. Međutim, pisani će razlog biti dobrodošao, jer će nam pomoći u prikupljanju informacija o artiklu.
Mogu li artikl vratiti u roku od 14 dana ako sam pravna osoba (kupnja na firmu)?
Ukoliko želite R1 račun, prihvaćate Uvjete poslovanja koji vrijede za pravne osobe. Firmama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo vraćanje pošiljki u okviru jamstvenih uvjeta. Pravne osobe nemaju mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana ili povratka kao što to vrijedi za kupce (fizičke osobe).
Koje dokumente moram priložiti prilikom povrata artikla u roku od 14 dana?

Trebamo sljedeće dokumente:

Kada mogu očekivati povrat novca?
Povrat ćemo izvršiti na vaš račun u najkraćem vremenskom roku, ali najkasnije u roku od 14 dana od primitka vašeg zahtjeva za povrat te nakon što artikli budu vraćeni u skladište (u primjeru povrata artikla po pošti).
Kakva je zakonska osnova za odustajanje od ugovora u roku od 14 dana?

Pravo na povrat kupovne cijene, jamstva, materijalnih nedostataka ili nepropisno pruženih usluga detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Moram li artikl vratiti u originalnoj ambalaži?
Preporučujemo da artikle primjereno pripremite za transport (pritom možete koristiti originalnu MALL4.ME ambalažu, odnosno drugu prikladno sigurnu ambalažu).
Mogu li vratiti artikl bez dodataka?
U slučaju odustajanja od ugovora morate vratiti artikl zajedno sa svim dodacima koje ste primili s artiklom, npr: kablovi, punjači, slušalice, ...
Kada počinje rok od 14 dana?
Prilikom odustajanja od ugovora rok od 14 dana počinje važiti 1 dan nakon preuzimanja artikla.
Ako vratim artikl kod kojeg sam koristio promo kod, kod za popust ili bonus, koji će mi se iznos vratiti?
Kod odustajanja od ugovora gdje je korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom te se korisniku ne vraćaju. Vraća se samo uplaćeni iznos..
Postoje li artikli koji se ne mogu vratiti?

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora: Potrošač nema pravo na raskid Ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, tj. ako je:

  • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
  • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
  • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
  • Također, odustajanje od ugovora nije moguće za aparate za brijanje, depilatore, epilatore, škare, četkice za zube, aparate za oblikovanje brade, pribor za brijanje, laserske aparate za uklanjanje dlačica, trimere za šišanje dlačica u nosu/ušima, trimere za šišanje dlačica na tijelu, pribor za zube, pribor i nastavke za osobnu njegu, dječji pribor i sve vrste slušalica koje nisu originalno zapakirane odnosno sigurnosni pečat je uklonjen i ukazuje na upotrebu proizvoda.
  • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
  • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Potrošač nema pravo odustati od ugovora ako artikl nije primjeren za povrat zbog svoje prirode. Odustajanje od ugovora nije moguće ni u slučaju kupljene hrane za male životinje, praška za pranje i deterdženata. Primljeni artikl potrošač mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili se smanjila njegova količina, a da za to nije kriv potrošač.

Potrošač ne smije neograničeno koristiti artikl od trenutka odustajanja od ugovora. Potrošač smije pregledati artikl i isprobati ga u opsegu koji je nužan za utvrđivanje stvarnog stanja. Testiranje artikla koje nije u skladu s navedenim smatra se korištenjem artikla, što znači da potrošač time gubi pravo na odustajanje od ugovora.

Kod odustajanja od ugovora gdje je korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom te se korisniku ne vraćaju. Vraća se samo uplaćeni iznos.

Povrat uplaćenih sredstava bit će izvršen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od prijema obavijesti o odustajanju od ugovora. Povrat primljenih artikala poduzeću u roku za odustajanja od ugovora smatrat će se obaviješću odustajanja od ugovora.

U iznimnim slučajevima, kada artikli nisu vraćeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, potrošaču možemo ponuditi otkup artikla uz adekvatnu naknadu koju zapisnikom odredimo prilikom povrata. Otkup sa sniženom vrijednošću uvažava se prilikom potvrđivanja potrošača emailom. Potrošač spomenutu otkupninu koristi isključivo kod narudžbe drugog artikla iste ili veće vrijednosti.

Odustajanje potrošača od ugovora za artikle iz kompleta
Ako se potrošač odluči za odustajanje od ugovora za jedan od artikala iz kompleta, za isti može tražiti povrat kupovne cijene. Potrošač smije vratiti jedan ili više artikala iz kompleta. Prilikom odustajanja od ugovora za artikl iz kompleta potrošaču će biti uplaćen iznos u visini plaćenih sredstava za artikl koji vraća. U slučaju odustajanja od ugovora MALL4.ME zadržava pravo odbitka dobivene uštede. Ako je ušteda novog odabranog artikla veća od uštede vraćenog artikla, razlika se ne vraća, a zamjena obavlja po politici odustajanja od ugovora za artikle iz kompleta.
Upute za odustajanje od ugovora
Prilikom web kupnje artikl ne možete fizički pogledati, stoga u roku od 14 dana od preuzimanja narudžbe možete odustati od ugovora. S obzirom na to, da želimo da to učinite što prije i što jednostavnije, pripremili smo kratak popis na što obratiti pažnju prilikom kupnje na daljinu: pažljivo otvorite ambalažu i čuvajte je u nepromijenjenom stanju dok niste u potpunosti sigurni da je artikl odgovarajući, kod kupnje odjeće, donjeg rublja i kupaćih kostima provjerite odgovarajuću veličinu isprobavanjem preko druge odjeće (ne na golu kožu), kod rukovanja artiklom može doći do oštećenja ili ogrebotina, posebno kod artikala s lakiranim crnim površinama (monitori, LCD televizori, prijenosnici itd.), u pisače nemojte umetati patrone ili tonere dok niste sigurni o prikladnosti artikla za svoje potrebe, nepažljivo uklanjanje zaštitnih folija i materijala može uzrokovati oštećenja na artiklu (tamne lakirane površine), prijenosnici, stolna i tablet računala, telefoni i e-čitači neka ostanu u izvornom stanju. To znači da aktivacija i registracija programske opreme nije obavljena. Ako je aktivacija obavljena, artikl prije slanja u odustajanje od ugovora postavite na tvorničke postavke, ne otvarajte artikle sa sigurnosnim žigom (nosači zvuka i slike, programska oprema), vidljivi tragovi korištenja (prašina, dlake, ogrebotine, mrlje, prljavština) nisu primjereni za odustajanje od ugovora jer su higijenski upitni (aparati za osobnu njegu i njegu stambenih površina), vidljivi tragovi montaže (korištene vodilice, ogrebotine od ugradnje) su oštećenja koja nastaju kod ugradnje aparata. Nemojte ugrađivati aparate dok niste sigurni zadovoljavaju li vaše potrebe, otvoreni higijenski dodatci (masažni aparati, odjeća za mršavljenje, četkice za zube) su vakuumski pakirani i namijenjeni osobnoj uporabi. Otvoreni su higijenski upitni i potrebno ih je baciti te zamijeniti novima. hrana za male životinje i deterdženti s otvorenom ambalažom ne mogu se vratiti, osim u slučaju oštećene pošiljke (dokaz: zapisnik o oštećenoj pošiljci od strane dostavne službe).