Proizvođač je u skladu sa zakonom kupcu dužan osigurati jamstvo za besprijekoran rad kupljenog artikla. Jamstvo kupac uvažava izravno kod proizvođača ili njegovog ovlaštenog servisa. Jamstvo kupac uvažava jamstvenim listom i računom prodavača.

Najbrži način rješavanja reklamacije je direktno u ovlaštenom servisu.

Prednosti reklamacije u ovlaštenom servisu

  • Brže rješavanje reklamacije
  • Smanjena mogućnost transportnog oštećenja artikla
  • Direktan kontakt s ovlaštenim servisom

Reklamacija artikala u mjestu za preuzimanje

NAPOMENA: Uz artikle obavezno ponesite račun i ispunjeni obrazac za povrat artikla pod jamstvom

Artikle primjereno zapakirajte (možete koristiti originalnu ambalažu ili ambalažu koja može zaštiti artikle kao i originalna ambalaža)

Važne upute kod povrata artikla pod jamstvom:

  • Kad vraćate artikle, pošiljci priložite obrazac za povrat artikla pod jamstvom i kopiju računa.
  • U slučaju povrata artikla, kupac je dužan obratiti se prodavaču putem webshop@mall4.me. U tom slučaju troškove vraćanja artikla snosi prodavač, to jest webshop MALL4.ME
  • Preporučujemo da artikle primjereno pripremite za transport (pritom možete koristiti originalnu MALL4.ME ambalažu, odnosno drugu prikladno sigurnu ambalažu).

 

Često postavljana pitanja

U kojem roku je prodavatelj dužan izvršiti popravak u okviru jamstva?
Popravak se mora izvršiti u razumnom roku od trenutka kada je kupac obavijestio prodavatelja o nedostatku te bez znatnih neugodnosti za kupca uzimajući u obzir prirodu stvari i svrhu za koju je kupcu ta stvar bila potrebna. Ako prodavatelj ne izvrši u razumnom roku popravak ili zamjenu stvari, kupac ima pravo na raskid ugovora ili sniženje cijene, a u svakom slučaju i pravo na popravljanje štete.
Koje dokumente trebam priložiti prilikom povrata artikla pod jamstvom?
Trebam li artikl prilikom povrata vratiti u originalnoj ambalaži?
U slučaju povrata artikla, dužni ste artikl zaštiti originalnom ambalažom ili ambalažom koja može zaštititi artikl na isti način kao i originalna ambalaža.
Mogu li artikl vratiti bez dodataka?
U slučaju ostvarivanja prava na jamstvo, artikl morate predati prodavatelju ili ovlaštenom servisu zajedno sa svom dodatnom opremom koju ste dobili uz artikl, npr: kablovi, punjači, slušalice…
Na koji će mi način popravljeni artikl biti vraćen?
Ako ste artikl odnijeli u ovlašteni servis, bit će vam vraćen samo na način koji ste dogovorili sa servisom. U slučaju da smo mi kreirali nalog za povrat, artikl možemo vratiti na adresu koju ste napisali na obrascu ili ga možete preuzeti u našem mjestu za preuzimanje (ako ste to označili na obrascu).
maju li pravne osobe pravo na povrat artikla pod jamstvom?
Da. Pravne osobe imaju jednaka prava kao i fizičke osobe.